I Danmark blev konfirmationen indført i 1736.

Det er en kirkelig handling, som bekræfter dåben. For at blive konfirmeret skal man være døbt og være medlem af Folkekirken. De fleste bliver konfirmeret, når de er på 7. klassetrin. Dvs. mellem 13-15 år, afhængig af, hvornår de startede i skole.

Konfirmationsforberedelsen skal omfatte minimum 48 (og helst 56) lektioner/timer og foregår hos sognepræsten. Forberedelserne til konfirmationen starter i efteråret og fortsætter helt op til konfirmationsgudstjenesten i foråret. For at blive konfirmeret skal man være fortrolig med gudstjenesten, altså selv lære den at kende ved deltagelse.

Er man ikke blevet døbt, kan man lave aftale derom med præsten. Man kan godt starte på konfirmationsforberedelsen, bare man så bliver døbt før selve konfirmationen. Dåb forud

for konfirmation foregår som regel i forbindelse med en almindelig søndagsgudstjeneste.

Inden konfirmationen skal du gå til konfirmationsforberedelse. Det foregår i 8.klasse.

Hvis du ikke er døbt, skal du døbes inden din konfirmation.

KONFIRMATION 2022

Ellemarkskolen 13. maj 2022